RIBA Chartered Practice

Bellenden Road

This project comprises excavation and underpinning an entire end or terrace Victorian house in west Peckham.

The existing house occupies a difficult, steeply sloping wedge shaped site. It has been previously extended at the rear by a previous owner, and partially refurbished more recently by the clients.

 

 

 

 

The design provides a new lower ground floor guest bedroom / study, utility room and a second bathroom that is future proofed for separation and conversion to a studio flat at a later date. At the back of the hose we are lowering the floor level to the rear addition match that of the main house and extending over the side return with a structural glass roof to provide a large open plan kitchen / dining / living space with sliding doors out to an enlarged terrace area the rear garden.